Energiecrisis 2022! Isoleren belangrijker dan ooit

29/06/2022 Geschreven door: alain

Categorieën

24 februari 2022 viel Rusland de Oekraïne binnen, 4 maanden later worden de verstrekkende gevolgen alsmaar duidelijker, voedseltekorten én gasprijzen die door het dak gaan. Gasprijzen lopen al enige tijd sterk, augustus 2022 betaalden we nog €0,95 voor een m3 gas, de gemiddelde gasprijs op moment van schrijven (29 juni 2022) is €2,32 per m3 gas. Van het gas af is slechts een tijdelijke oplossing om de energierekening te temmen aangezien de kosten voor een kWh stroom ook fors oploopt. Betaalden we in augustus 2022 nog een gemiddelde prijs van 25 cent per kWh, momenteel geldt een kWh prijs van 55 cent!

Concurrerend blijven in een afkoelende wereldeconomie

Op hete lente- of zomerdagen draaien airco’s overuren en zodra de blaadjes van de bomen vallen gaat de kachel weer aan. In een tijd waarin energieprijzen hard stijgen en de wereldeconomie afkoelt is het essentieel om concurrerend te blijven, denk onder andere aan lean produceren en besparen op de energierekening.
Wanneer u niet uitkijkt gaat de energierekening een steeds grotere piece of the pie van uw bedrijfskosten vormen, dit gaat ten koste van uw winstmarge en daarmee de mogelijkheid om uw concurrentiepositie te behouden.

Strokengordijnen onderdeel van uw isolatieplan

Strokengordijnen zijn de corebusiness van EFD. Voor uw bedrijf betekenen strokengordijnen op hete lente- en zomerdagen het beperken van warme luchtstromen die uw bedrijfspand binnenkomen waardoor uw airco’s de nodige kilowatturen wegslurpen. In de herfst of winter is het omgedraaid, koude luchtstromen kunnen zich moeilijker verplaatsen wanneer strokengordijnen deze luchtstromen reduceren tot een minimum zonder daarbij de doorgang van personen of ander verkeer te belemmeren.

Strokengordijn configurator

Bestel uw PVC strokengordijn snel en eenvoudig dankzij de configurator.
Op basis van toepassing, verkeer en afmetingen, berekend de configurator de strookdikte, breedte en overlapping en de prijs. Door jarenlange ervaring weten wij wat de ideale configuratie is met het oog op duurzaamheid en ideale doorgang om personen, dieren, heftrucks (of ander zwaar verkeer), pallets (of ander licht verkeer) te laten passeren.
Strokengordijnen worden in de meeste gevallen besteld met een vaste rails (niet verschuifbaar) maar ook steeds vaker kiest van voor de verschuifbare optie. Erg handig wanneer van tijd tot tijd een volledige vrije doorgang gewenst is.

Transparante strokengordijnen

strokengordijn transparant

 

Het meest gekozen strokengordijn is het helder transparante strokengordijn. De PVC stroken zijn volledig transparant en u profiteer daarom van maximale lichtinval en veilige doorgang omdat het zicht niet belemmerd wordt. In het kader van veiligheid kunt u kiezen voor signaalstroken standaard zijn deze rood transparant en worden aan weerszijden van het strokengordijn opgehangen.
Wanneer er veel zwaar verkeer zoals heftruckverkeer door het strokengordijn rijdt is er sprake van verhoogde slijtage, waardoor PVC stroken eerder aan vervanging toe zijn. Het vervangen van PVC stroken is eenvoudig en het betreft meestal die paar flappen in het midden van de doorgang, u vervangt daarom enkel de flappen die aan vervanging toe zijn, dat bespaart onnodige hoge kosten. PVC stroken zijn verkrijgbaar in onze webshop in rollen van 50 of 25 meter of per strekkende centimeter. Alhoewel het vervangen van PVC stroken niet ingrijpend is verstoord het wel het bedrijfsproces, daarom hebben we speciaal voor zwaar verkeer het dubbel geribbelde strokengordijn, de ribbels zijn sterker opgewassen tegen intensief passeren van zwaar verkeer zoals heftrucks.
Naast de volledig transparante strokengordijnen voeren wij een lijn transparant gekleurde strokengordijnen. Momenteel bestaat het assortiment uit rode, gele en blauw transparante strokengordijnen.

Combo strokengordijnen

Strokengordijn Rood Combo

 

Ondoorzichtige strokengordijnen met een zichtvenster worden steeds meer besteld. De lichtinval wordt hierdoor beperkt maar veiligheid blijft gewaarborgd, dankzij het zichtvenster (meestal op ooghoogte) ziet men direct of de doorgang vrij is om te passeren. Gevaarlijke situaties worden hiermee beperkt tot een minimum, de kans op bedrijfsongelukken nemen hierdoor af. Let er wel op dat bij langdurig intensief gebruik de transparante PVC stroken van het zichtvenster beschadigen, er zullen krassen ontstaan die het zicht op den duur ernstig kunnen belemmeren. Wacht daarom niet te lang met het vervangen van PVC stroken die niet helder meer zijn, een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje en dan bent u een bedrijfsongeluk rijker en tijdelijk of misschien wel permanent een medewerker armer!

Ondoorzichtige strokengordijnen

Strokengordijn Blauw

 

Behoefte aan privacy? Of lichtinval tot het absolute minimum beperken? EFD voert ook een lijn ondoorzichtige strokengordijnen. Privacy kan in vele gevallen gewenst zijn bijvoorbeeld in geval van flexibele afscherming tussen kantoor en werkplaats. Binnen de pluimveesector wordt veelal gebruik gemaakt van zwarte strokengordijnen.

Bestel online of vraag offerte aan

Veel maar niet alle strokengordijnen kunt u bestellen in onze webshop. Een goed voorbeeld zijn de verschuifbare strokengordijnen met accordion schuifsysteem, wanneer u dit strokengordijn wilt bestellen vraag u een offerte aan. In geval van bijzondere toepassingen is het ook raadzaam om contact op te nemen met onze klantenservice. EFD heeft inmiddels meer dan 10 jaar kennis en ervaring in huis, schroom dus niet om contact op te nemen of een offerte aan te vragen in geval van bijzondere toepassingen, wij gaan die uitdaging graag aan!

 

Vrijblijvend advies ontvangen van onze specialisten?

Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Neem contact op